Cel mai harnic angajat român!

Suntem toţi nişte leneşi. Luaţi acest exemplu de dăruire şi hărnicie:

România e o baltă. La suprafaţă stăm noi plevuşca opărită care agită aiurea apele: ieşim în stradă să ne plângem că ne-a tăiat ăla o sută de lei din salariu, ne aruncăm de la balconul Parlamentului, ne dăm foc în faţa primăriei sau doar  comentăm seară de seară talk-show-uri second hand despre ce nu face Guvernul. Dimineaţă demitem prim ministrul, la prânz cade şi preşedintele, iar noaptea alegem alţii în loc. Ne spargem în democraţie. Votăm. Refuzăm să votăm.Fraudăm.  În  vreme ce noi agităm apele şi ardem aiurea gazul din atmosferă şi din blogosferă, sub noi, acolo unde e întuneric şi apa e lină, adevăraţii peşti lucrează. Bibanii ăştia sunt suficient de deştepţi să nu apară niciodată în presă. Ar ieşi la suprafaţă degeaba. Conduc firme a căror nume ne sună mai puţin cunoscut decât numele disco-cafe-barului din Chişcăleni Vale.

Iaca de pildă ce încasări a avut un SRL anonim din România în 2009 (dau cu print screen de pe site-ul Ministerului de Finanţe să nu credeţi că mai pun de la mine zerouri):

E greu de urmărit zerourile? Iese cam 90 de milioane de euro.  La aşa cifre te aştepţi ca firma să aibă o armată de angajaţi, vreo 20 de mii de furnicuţie, un oraş întreg. Dar iaca realitatea:

Practic omul acesta harnic a adus companiei cam 50 de mii de euro pe ora lucrătoare. Bravo lui. Ciudă nouă, leneşilor.

Anunțuri

Un gând despre „Cel mai harnic angajat român!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s