Bunicuţa-Kilowatt ia contract după contract

Foto Adevarul de Seara

Descoperită de „Adevărul“ în 2009 ca paravan al fiului său, unul dintre „băieţii deştepţi“ din energie, Ileana Olah (76 de ani) continuă să fie folosită în afacerile cu bani publici. Firma în care Iosif Brăzdău îşi foloseşte mama a vândut în ultimii doi ani energie de 12 milioane de euro. Cumpără ieftin de la stat şi vinde scump tot la stat.

Alex Nedea

alexandru.nedea@adevarul.ro

Septuagenara Ileana Olah locuieşte în orăşelul Şimleu Silvaniei (Sălaj), la 550 de kilometri de Capitală, unde fiul său derulează, în numele ei, afaceri de milioane de euro. Chiar luna aceasta, Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) a cumpărat curent de la Transenergo Com, firma băieţilor deştepţi în care Ileana Olah este acţionară, în valoare de 2,1 milioane de euro. Ileana Olah, „Bunicuţa Kilowatt”, îşi trăieşte în continuare bătrâneţile într-o căsuţă modestă, construită în anii ’30, cum declara fiul său reporterilor „Adevărul”, în urmă cu doi ani, din uşa apartamentului său luxos din zona Unirii.

RATB preferă o singură sursă

Din iunie 2008 şi până acum, RATB a semnat zece contracte de achiziţie de energie electrică pentru tramvaiele şi troleibuzele din Capitală. Din cele zece contracte, opt au fost câştigate de Transenergo Com SA, o firmă cu 15 angajaţii. În total, în ultimii doi ani şi jumătate, Transenergo Com  a obţinut de la RATB contracte în valoare totală de 48 de milioane de lei (11 milioane de euro).

Energia electrică este cumpărată ieftin de la companii publice şi este vândută scump altor companii publice. Cu alte cuvinte, speculă. „Noi am câştigat contractele cu RATB pentru că am avut preţul cel mai mic. Asta şi pentru că ceea ce face o companie mare cu mii de angajaţi, sute de angajaţi, eu pot face cu 30 de angajaţi”, oferă o explicaţie a succesului continuu Nelu Coman, director general la Transenergo.(Continuare)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s