Vanghelie, I love you!

Foto Adevărul
Foto Adevărul

La Aeroportul Otopeni sunt  zece mii două sute de tone de jurnalişti şi jurnaliste. Camere cu lumini aprinse, bliţuri mitraliate, fotorepoteri pe burtã, cameramani în genunchi, reporteriţe pe vârfuri. S-ar părea că vine primarul Washingtonului. Dar nu. E şi mai mega-bombă-ştire. Vine chiar el. El. Vizitatorul! Chiar cel care l-a vizitat pe primarul Washingtonului. Marian Vanghelie. O reporteriţă în apogeul creaţiei aruncă o întrebare ascuţită care zboară prin aeroport până la Boeingul aterizat şi se întoarce în perechea de urechi de la Sectorul 5.

-Domnule Vanghelie, cum vi s-au părut americancele?

-I love you, a răspuns primarul, aruncând un zâmbet de afiş electoral sau de reclamă la pasta de dinţi, nu sunt sigur.

Pentru reporteriţă, momentul probabil a reprezentat apogeul carierei. Orgasmul profesional maxim. Climaxul inteligentei antrenate cu  sute de sudoku completate în revistele glossy. În schimb, pentru Vanghelie, a fost o demonstraţie de forţă: a arătat că ştie cel puţin trei cuvinte în engleză. Cum stătea el picior peste picior cu primarul Washingtonului şi vorbea el, de la Five Sector, de la egal la egal cu ză American. Ză cowboy. Şi îi zicea:

-I love you! I love Washington. Irak +Afganistan=Love. Iran? Nu love. Iran- poc poc, pac pac, paf-paf, tâgâdam! Pe când tâgâdam poc poc Iran?

Cum îi povestea despre realizările sale din sector.

-Eu hrănesc pulimea votantă cu mici. O feed voting dicks  with mici!

Sau i-ar fi putut zice aşa:

– De Crăciun am fript în parc un porc. Porc în Parc! I fry pigs in the park!

-Sau:

-Am dezgropat nişte eroi din gropile lor şi l-am îngropat pe bunelu-miu în loc. I am very importat person! Sunt primarul care este. I am the primar who it is!

Când a venit Ponta la conducerea partidului, se auzea printre pesedişti că se doreşte mazilirea lui Vaghelie. În campanie, opoziţia îl folosea pe primarul care este drept muniţie. Ştiţi voi, Gruparea Hrebenciuc-Năstase-Iliescu-Vanghelie etc. Până astăzi s-a dovedit că nimeni nu poate scăpa de Vanghelie. Ceva îl ţine pe Marian  ca un scai în PSD. Chair dacă e considerat o pată de imagine. Ar fi fost atunci varianta ascunderii petei, a praful sub preş. Dar ei au ales să vopsească praful în pulbere cu aur. Şi aşa a ajuns Vanghelie să plece în vizite de lucru la Washington. Ajutat de Cosmin Guşă care se recomandă în presă: “consilier pe politică externă al primarului”.WTF?(What the fuck înseamnă, Vanghelie. Dacă nu întelegi, dă Guagăl Translate). De când primarii de sector(Ferentari) au politică externă? Şi consilieri pentru asta? Iar televiziunile au înghiţit această cosmetizare a lui Vanghelie, transmiţând LIVE plecarea şi venirea lui. Voit sau nu. Politica it’s a bici!

Continuarea,  în Adevărul de ieri, într-un articol de Răzvan Sibii şi Valentina Deleanu

Anunțuri

4 gânduri despre „Vanghelie, I love you!

  1. Nu inteleg, e scris in grabă? Sau poate voit așa? Mai multe greșeli decât cred că vei putea găsi într-un text scris chiar de către măria sa Vanghelie. Dacă nu… Slab! Știi vorba aia: dacă tăceai filozof rămâneai.

    1. Dacă te referi la genul ăsta de greseli: „WTF?(What the fuck înseamnă, Vanghelie. Dacă nu întelegi, dă Guagăl Translate)”, ori „Sunt primarul care este. I am the primar who it is!”, să ştii ca nu îmi aparţin mie, ci omului la fel de inteligent ca, unii din cititorii mei, după cum constat acum. Andărstend? Şi doi: deşi provii din lista mea de prieteni de pe FB, îţi tremură glanda de ruşine şi te dai anonim pe după blogurile astea gri? Hai, pa. I love you.

  2. Me iz important persona, yu no? Vanghelie e politician si sunt sigur ca stie engleza pe cum stiu eu sa vorbesc cu broastele. Haios discursul tau. :)) Dar am si eu o curiozitate: de unde stii ca a stat la masa cu primarul Washingtonului pe cand ar fi puttu fi sub masa…. stergand praful? :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s