Şpaga ne leagă pe toţi!

Un băiet dependent de etnobotanice a pus-o ieri pe maică să îi cumpere un lanţ lung de vreo zece metri. După care şi-a trecut lanţul pe după glezne şi pe după calorifer şi s-a auto-ferecat cu  lacăte made în China. Lănţucul cu pricina  e suficient de lung cât să ajungă omul la bucătărie şi la baie, dar, totodată, suficient de scurt cât să nu ajungă la cel mai apropiat magazin de etnobotanice. Care magazine de acest fel au ajuns atât de aproape de client că mă mir că nu s-a deschis încă unul clandestin la mine sub pat. Sau că încă dechid şifonierul şi nu sare din el hap! vreun vânzărtor: ”Un speşăl gold, băietu?”.

Revenind la auto-legatul nostru: băiatul s-a gândit că asta e  singura modalitate să renunţe la drog. Un fel de varianta românească a clinicilor de dezintoxicare  de la televizor plus clinicile de terapie în grup post-cură de la americani. Dacă v-a funcţiona varianta mioritică cu ferecarea, propun să extindem metoda şi în alte arii de competenţă.

De pildă:lanţuri duble anti-şpagă-la-vamă: de cât să îi băgăm în puşcării pe cei 100 de vameşi prinşi zilele astea, si să ne mânânce tot nouă banii.,  mai bine îi legăm la locul de muncă. Tot cu lanţuri. Dar nişte lanţuri din alea inteligente. Să îi permită omului să se deplasesze cât i-o trebui, dar, când să se întindă după şpaga dată de contrabandist, lanţul zdrang! în opreşte. Chair aş vrea să văd vameşul cum s-o zbătea atunci ca dulăul lui bunelu legat căruia osul azvârlit îi cade la un juma’ de metru mai departe decât îl lasă lanţul.

Anunțuri

Un gând despre „Şpaga ne leagă pe toţi!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s