Drept la replică Adina Vălean. Jurnalismul bunului simţ

În urma articolului apărut ieri în „Adevărul”, Adina Vălean mi-a trimis un drept la replică în care îmi solicită în mod expres să îmi cer scuze. Nu ştiu dacă a apărut pe piaţă încă „politica bunului simţ”, dar o asigur pe doamna europarlamentar de la PNL că, dincolo de jurnaliştii de stenogramă sau de cablogramă, vine din urmă o generaţie de naivi care se străduie să găsească drumul spre jurnalismul bunului simţ. Redau mai jos aşa-numitul „drept la replică”:

Replica la articolul “Efectul de lobby: un eurodeputat trece de la aur la cianuri »

Referitor la articolul “Efectul de lobby: un eurodeputat trece de la aur la cianuri”,  publicat de Adevarul in data de 6 aprilie 2011 (si disponibil aici) doresc sa fac urmatoarele precizari:

● Articolul dumneavoastra este un atac violent si incorect, o insiruire de minciuni si afirmatii tendentioase care imi afecteaza imaginea publica. Nu exista nici o legatura nepotrivita cu compania Gold Corporation. Nu exista nici un „caz” Valean in Parlamentul European.

● Dimpotriva, intreaga mea activitate este transparenta si conduita mea ireprosabila. Sunt apreciata si ma bucur de increderea colegilor mei. Lucrez la rapoarte dificile si foarte importante – infrastructura energetica europeana, securitatea aprovizionarii cu gaz, agenda digitala, broadband etc. Am organizat si o voi mai face, ca parte a activitatii mele, dezbateri si audieri cu cei pe care legislatia ii priveste, consumatori sau companii, fie ele europene, americane sau romanesti. Acest lucru este de altfel o parte consistenta a activitatii tuturor parlamentarilor europeni.

● Consider deplorabil si inacceptabil sa fiu acuzata de delict de opinie. Articolul dumneavoastra face acest lucru si dezinformeaza cititorii. Va rog sa va cereti scuze pentru acest articol care nu poate fi numit demers jurnalistic.

Pentru că „argumentele” imbatabile folosite de doamna Vălean în dreptul la replică de mai sus mă pun clar în dificultate,  îi pot pune oricând la dispoziţie doamnei Vălean sutele de pagini de documentare şi mărturii care au stat la baza acestei „înşiruiri de minciuni”. Dar nu cred că asta o interesează având în vedere ca fiecare afirmaţie din articol menţiona sursa. De vreme ce în cei opt ani de presă nu mi-am cerut niciodată scuze  pentru că mi-am făcut meseria onest, nu o voi face nici acum.

Anunțuri

4 gânduri despre „Drept la replică Adina Vălean. Jurnalismul bunului simţ

  1. Bravo, domnule Neda, felicitari, nu am stiut ca ai si blog, dar ma bucur ca am aflat. O sa-l urmaresc. Excelent articol, nu o lasa in pace, pentru ca si-o ia in cap. Nimeni si nimic nu-i permite acestei nemernice, ajunsa in PE pe cu totul si cu totul alte criterii decat profesionalismul sa isi bata joc de o Romanie intreaga. Cum sa-ti ceri scuze in fata ei? Asta ar fi fost si culmea. E ca si cum The Sunday Times si-ar fi cerut scuze in fata lui Severin! Astept noi anchete legate de acest subiect. Din partea mea, ai tot sprijinul si toata consideratia. M-am saturat sa fiu singura care sa zbiere din toata presa cine este Adina Valean, in timp ce toata lumea se preface ca nu intelege cine este. Bine ca mai am pe lumea asta un coleg. Felicitari inca o data! Si nu te lasa intimidat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s