Mafia arabă spăla banii mafiei din port

Zeci de firme ale mafiei arabe îşi au sediile într-un depozit la marginea Bucureştiului. Arabi „racordaţi“ la gruparea „Containerul“ au vândut între ei firme fictive cu milioane de euro. Spălările de bani se făceau în curtea grupărilor conduse de Baaklini şi Awdi.

Alex Nedea

Mafia porturilor constănţene, condusă de fostul director al Direcţiei Portuare Constanţa Eugen Bogatu (45 de ani) şi protejată de senatorul PDL Mircea Banias (45 de ani) şi secretarul general de la Interne, Laurenţiu Mironescu (43 de ani), are legături cu mafia arabă, reprezentată de libanezul Said Baaklini (46 de ani). Acesta din urmă a fost arestat acum jumătate de an, după ce a încercat să prejudicieze statul român cu ajutorul lui Bogatu, prin returnări ilegale de TVA în dosarul UCM Reşiţa.

Conform rechizitoriului fostul director al Direcţiei Portuare Constanţa, Eugen Bogatu, nu făcea decât să respecte ordinele date de Baaklini. Există piste care arată că zeci de milioane de euro, provenite şi din tunurile vamale, erau preluate în conturile mafiei arabe şi spălaţi de Said Baaklini şi partenerul său de afaceri Hassan Awdi (46 de ani). Cel din urmă este cunoscut şi ca groparul firmei de difuzare a presei, Rodipet. Banii erau spălaţi printr-o serie de firme-fantomă cu sediul pe un  câmp de la marginea Capitalei.

Internet-cafÉ, în câmp, dar scump

Bucureşti, Şoseaua de centură. Un câmp dezolant: nori groşi de praf plutesc prin atmosferă înainte de a se aşterne domol pe pătura de deşeuri de lângă asfalt. Conform evidenţelor Ministerului de Finanţe, aici ar trebui să fie sediul unuia din cele mai luxoase  internet-café-uri din lume. A fost cumpărat, în 2008, cu ameţitoarea sumă de  23 de milioane de lei (5,6 milioane de euro).

În realitate, nu e deloc cel mai potrivit loc să-ţi bei cafeaua şi să îţi verifici e-mailul. În mijlocul acestui pustiu, răsare un depozit înconjurat de garduri înalte. Aici e cartierul general al mafiei arabe, sediu a zeci de firme-fantomă care bântuie de ani buni economia naţională. Povestea internet-café-ului fantomă începe acum patru ani, iar pe traseu apar numele grele din lume caracatiţei arabe, cu tentaculele întinse la vârful clasei politice româneşti: Hassan Awdi, patronul falimentatului Rodipet, şi Said Baaklini, prins acum câteva luni că încerca să păcălească statul român cu 60 de milioane de euro, printr-o returnare ilegală de TVA. (continuarea in Adevarul)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s