Am scris, au demis

Şeful Gărzii Bucureşti, demis după o anchetă „Adevărul“

În urma articolelor despre vânzarea unei firme cu datorii de 6,7 milioane de euro unui şomer basarabean, Stelică Constantin Barna a fost demis. Foştii colegi din Garda Financiară anchetează operaţiunile financiare derulate de Stelică Constantin Barna (PDL) prin intermediul unei firme în care îşi folosea rudele drept paravan.

Şeful Gărzii Financiare Bucureşti, Stelică Constantin Barna, şi-a pierdut ieri ambele funcţii deţinute în instituţie, cea de director şi de şef de divizie, după ce „Adevărul” a dezvăluit în exclusivitate felul în care acesta  a adoptat o  metodă evazionistă pentru a scăpa de firma sa cu datorii de 6,7 milioane de euro, Anaem Exim.

Surse de la vârful Finanţelor Publice au confirmat că şeful Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, a semnat ieri după-amiază ordinul prin care Stelică Constantin Barna a fost demis din funcţia de director al Gărzii Financiare Bucureşti, pe care o ocupa încă din mai 2009. Mai mult, Constantin va fi disponibilizat şi din funcţia de şef de divizie, pe care o ocupa în instituţia de control din Capitală. Acest ultim post urmează să fie, de altfel, desfiinţat. „Două din cele şase divizii ale Gărzii Financiare Bucureşti vor dispărea. Una dintre ele este cea condusă până acum de domnul Stelică Constantin Barna”, au explicat oficiali ai ANAF.

Basarabeanul păcălit de comisar

În urmă cu o săptămână, „Adevărul” dezvăluia cum firma de familie a comisarului Stelică Constantin Barna, Anaem Exis SRL, fusese trecută pe numele unui şomer basarabean pentru a se pierde urma unor datorii de 6,7 milioane de euro. Mutarea frauduloasă a fost posibilă după ce Stelică a aplicat o reţetă folosită de mafia preluărilor fictive de firme cu datorii.

La începutul anului, cetăţeanul basarabean Ştefan Moloşnic a fost numit asociat în societatea Anaem Exim alături de mama de 77 de ani a comisarului, Stana Constantin, şi de fratele lui, Stancu Constantin (54 de ani). Sediul social era în Ciocârlia (Ialomiţa), comuna natala a lui Stelică. Tot atunci basarabeanul a preluat şi funcţia de administrator. Acum patru luni, rudele lui Stelică au ieşit definitiv din companie, lăsându-l pe basarabean să se descurce singur cu societatea înglodată în datorii. Ştefan Moloşnic (52 de ani), locuitor al unei mahalale din orăşelul moldovean Orhei, a aflat de la jurnalişti că este patron de firmă în România. „Nu-i nimic straşnic. Ceva nu e corect aici, să plătească ei datoriile. Eu nu am semnat să intru în nici o firmă”, a reacţionat Moloşnic. (continuare)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s