Premii pentru „Adevărul”

Clubul Român de Presă i-a desemnat câştigători pe jurnaliştii Alex Nedea şi Andrei Crăciun în cadrul secţiunilor investigaţie, respectiv editorial, pentru articolele pe care le-au publicat. Alex Nedea a fost premiat, în cadrul Premiilor CRP, pentru ancheta „Lagăre în numele Domnului“, iar Andrei Crăciun pentru editorialul „Ping-pong cu geniul“.

Autor: Iulia Bunea

În cadrul celei de-a zecea ediţii a Premiilor Clubului Român de Presă, jurnalişti de la Mediafax, „Adevărul”, „Evenimentul zilei”, „Business Magazin” şi TVR au fost distinşi cu premii pentru articole pe care le-au realizat. Premiile CRP revin în industria media după o pauză de doi ani.  Printre câştigători, doi dintre jurnaliştii ziarului „Adevărul” au fost premiaţi în cadrul secţiunilor investigaţii şi editorial. Jurnalistul Alex Nedea a primit un premiu pentru ancheta „Lagăre în numele Domnului”, ce face parte dintr-o serie mai lungă de articole pe care le-a realizat anul trecut. Materialele dezvăluiau caznele la care erau supuşi zeci de bătrâni din zona Alba Iulia de către o grupare religioasă din Germania.

„Începusem să am dubii dacă în meseria asta nu cumva eşti luat de fraier dacă respecţi rigorile profesiei: verificarea informaţiilor până când ţi se închide şi ultima uşiţă, săparea după un subiect până dai de piatră seacă. Acest premiu mi-a confirmat că poţi să fii apreciat în breaslă şi dacă îţi vezi de treaba ta şi eşti conştiincios”, a declarat Alex Nedea. La rândul său, Andrei Crăciun a fost premiat pentru textul „Ping-pong cu geniul”, un editorial despre Grigori Perelman, un bărbat de 44 de ani, „destul de plictisit”, considerat cel mai inteligent om din lume.

Talk-show-urile nepremiate

„Trecând peste unele impedimente şi o anume lentoare, cauzate de pauza de doi ani, ţinând cont şi de context, a fost o ediţie onorabilă. Faptul că secţiunile care au avut cele mai consistente înscrieri au fost cele de reportaj (56 de materiale), jurnalism cultural şi interviu este încurajator şi tonic, o dovadă palpabilă că în presă existe destul talent, sensibilitate, prestanţă, vocaţie. Şi multă tinereţe promiţătoare”, a declarat Indira Crasnea, preşedintele CRP. La această ediţie a Premiilor CRP nu au fost acordate premii pentru secţiunile: emisiune de actualităţi radio, talk-show radio, emisiune de actualităţi tv, talk-show tv.

„Începusem să am dubii dacă în meseria asta nu cumva eşti luat de fraier dacă respecţi rigorile profesiei.”
Alex Nedea jurnalist

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s