Negri de suparare. Cum să nu fiţi furaţi de Black Friday

Iată un pont bun înainte să lichidaţi stocurile pe Internet. Nu de alta dar e bine să fii prevăzător mai ales acum când la noi  Black Friday începe să miroase a talcioc, a bişniţari iscusiţi care-ţi învârt alba-neagra pe la nas. Unde-I alba, unde-I neagra, nu e alba nu e neagra, adică ia să ridicăm noi preţul ca să-l ieftinim mai apoi şi să vindem tot scump.

Ca să ne ferim de şmecherii de acest gen din online , putem folosi cu încredere un soi de maşină  a timpului pentru site-uri: îi zice archive.org. Iată cum o putem aplica în cazul nostru.

Pe evomag.ro găsim un aparat foto Fujifilm Finepix S3300 despre care se zice că este la o mega ultra foarte reducere de 50%, de la 899 la  449.

.Image

Putem să îi credem pe cuvânt sau putem să pornim o mică investigaţie. Intram pe archive.org si introducem in casuta waybackmachine numele site-ului evomag.ro. Apoi apasam « browse history ».

Image

Va apărea acum un calendar cu zilele aleatorii in care prima pagina a site-ului a fost memorata. Apăsăm în ce lună vrem să călătorim în timp ne ducem hăt! cu două luni în urmă unde găsim la vânzare acelaşi aparat.Ta-ram:

Image

Aşa aflăm că produsul de astăzi era vândut pe 15 septembrie la promoţie, cu 599 de lei faţă de preţul de referinţă de 799. Era ce-i drept mai scump cu 150 de lei decât la promoţia de Black Friday, dar ce e interesant e că azi ni se afişează un preţ de de referinţă mai mare ca atunci:  899 faţă de 799. Un lucru care creşte acum valoarea procentului de reducere şi-l aduce la 50%, ajutându-i pe ăştia  de la evomag  să trâmbiţeze în presă că ei au astăzi preţuri la jumătate.

Dacă deja aţi cumpărat un produs puteţi repeta paşii de mai sus. Dacă nu aţi cumpărat încă nimic, să ştiţi că e nu sunteţi nişte ciudaţi. Până la urmă e ok să îţi iei de Black Friday un lucru de care ai neapărat nevoie,  dar nu e neapărat nevoie să îţi iei un lucru doar pentru că e Black Friday.

Anunțuri

5 gânduri despre „Negri de suparare. Cum să nu fiţi furaţi de Black Friday

  1. Multumim pentru atentionare, foarte util de stiut. Am verificat pentru eMag. Era un produs anuntat cu 20 de lei mai scump decat a fost prin septembrie, dar am gasit si Telefon mobil Samsung S Duos S5762 Black pe 24 mai 2013 cu 829,99 lei. Astazi, de Vinerea Neagra, apare cu 499,99 lei, fata de 689,99 lei.

  2. Am vazut la Digiland o alta super oferta… la D800 pretul lor de referinta e 13999….redus la 9999…..interesant e ca la F64 acelasi aparat are pret de referinta 11999 si e redus la 9499…interesant nu? Eu stiam ca preturile la promotii le dicteaza producatorul…iar pretul de 11999 este intr-adevar cel de referinta nu de alta dar urmaresc de foarte mult timp produsul…si probabil ca mine, multi altii…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s