Legile trăsnite ale mârlăniei

Nicolae Vasilescu e deputat în comisia juridică condamnat definitiv marţi  la doi ani de pârnaie pentru trafic de influenţă. Marţi a fost o zi plină pentru Vasilescu. Unii spun că  de dimineaţă  se dusese pe la Parlament să voteze, tocmai el,  amendamentul la codul penal prin care deputaţii să poată fura legal. Spre  seară s-a dus la aeroport. Se pregătea pentru un drum lung. Până în China. Dar l-au săltat poliţiştii invitându-l la un drum mai scurt. Până la Rahova.

Predestinat sună acum afişul de campanie al lui Nicu Vasilescu :  « Pe 9 decembrie 2012 pornim împreună la drum. Un om. Un român. O atitudine »

ImageL-am cunoscut la începutul anului pornit la drum de-a binealea. Mai precis şifona cu partea dorsală a sa de « om, de român, de atitudine » un fotoliu moale, dintr-un birou mare din clădirea aia a doua cea mai mare. Lucram la o anchetă despre devalizarea patrimoniului Uniunii Tineretului Comunist şi o parte din îţele poveştii se încâlciseră într-o fundaţie condusă de el.

La finalul interviului mi-a dat, cu dedicaţie şi consideraţie, o carte scrisă de domnia sa. Se intitula: „Legile trăsnite ale omenirii” şi a fost catalogată pe propriul blog ca fiind „extrem de amuzantă” de un coleg de partid, de parlament şi de puşcărie, (promoţie mai veche): Adrian Năstase.

Printre „legile trăsnite” găsite pe mapamond de Vasilescu  enumerăm:

„Este interzis ca un şofer să fie legat la ochi în timp ce conduce”;

 „Nimănui nu-i este permis să urce călare pe scările către instanţă”;

„Un bărbat îşi poate bate soţia, dar nu mai mult de o dată pe lună”.

„Este interzis să ieşi dintr-un avion aflat în zbor”. 

Ha. Ha. Mă încearcă un râs. Dar ar fi şimai amuzant dacă  în cartea domnului Vasilescu s-ar regăsi şi proaspetele amendamente votate în Parlament. „Este interzis să se încalce legile ţării, cu excepţia celor care le votează”.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s