Un Cod Nou fericit. Astăzi e ziua ta: Gigel Borfaşu

 1 Ianuarie e ziua Anului Nou, 1 Martie e ziua Femeii, 1 Mai – a Muncii, 1 Iunie – a Copilului. În lanţul ăsta de chef şi voie bună nu aveam nimic alocat pentru februarie. Avem acum, cu ocazia împlinirii Codului Nou. 1 Februarie, ziua Borfaşului. La mulţi ani!

Potrivit unora, în această fericită zi, scapă de ani de puşcărie sau chiar de judecată mai mulţi balauri:

Miron Mitrea, fost ministru la Transporturi. Ar fi transportat nişte bani din buzunarul nostru în buzunarul lui

Mihai Necolaiciuc, fost director la CFR. În timpul ce trenurile puţeau a urină, lui îi mirosea frumos. Îşi lua din banii noştri de bilete  ceva drăguţ pentru sufletul lui

George Copos– jucător la Loto. Nu la varianta nu 6 din 49, ci la varianta la care mergi la sigur: 6 din 6

La lista asta sunt mulţi alţii pe care încă nu i-am putut identifica, fiindcă am înţeles că nu sunt suficienţi penalişti în ţara asta condusă de penali.

 

Acum, la ceas aniversar, îmi dau seama că toată opera asta despre „cum dracu’ scăpăm noi de puşcărie” a fost în fapt o Capodoperă. O capodoperă în care fiecare a avut un rol, chiar şi noi, fără să ştim. Rolul de Prostiţi-pe-faţă.

În celelalte roluri au participat: „Băiatul bun” cu democraţia inscripţionată pe piept, un nene cu chelie şi privire crucişă. Ăsta, Băsescu, se făcea că luptă cu toţi ceilalţi pleşuvi care erau, chipurile, băieţii răi. Mai întâi, băieţii răi, Pleşuvii,  s-au făcut că îl demit pe băiatul cu chelie şi au făcut o chestie rea de tot , o nasoală pe nume Referendum. Noroc că nenea cu chelie a chemat în ajutor în ultimul moment pe Zâna Occident  care a trimis o armată secretă şi totul s-a terminat cu bine în sezonul unu.

În  sezonul doi lucrurile au fost şi mai şi. Povestea s-a intitulat, generic, Marţea Neagră. Uuuuu! Bauuuuu! Acilea, în marţea asta neagră,  se făcea că Democraţia arde pe rug. Nasol. Pârjol. Dar paaam! apare  Cheliosul şi face el ceva salvator şi a salvat-o pe Democraţie.

Sezonul trei nu a mai fost că s-a rupt filmul. Actorii au coborât de pe scenă şi aşa am aflat că  Cheliosu’ e de fapt prieten cu Pleşuvii şi că împreună au făcut prin 2009 nişte hârtii de căcat numite Noul Cod Penal. Şi cum tot ce e „Nou!!!” e şi la Promoţie, acum dacă iei doi ani de puşcărie, faci doar unul sau deloc.

Mă gândesc că dacă aceste minţi luminate nu ar fi fost ocupate cu ideea de puşcărie şi şi-ar fi pus mintea nu pe latura penală, ci pe cea economică, poate ar fi ieşit tot o capodoperă similară. Acum eram poate 22 de milioane de prinţi ai petrolului, fiecare cu  echipa lui de fotbal cumpărată în Premiere League.

Dar cum nu avem toate astea şi mă oftic că nu pot cumpăra Liverpool din banii de salariu, fiind doar un prostit în faţă şi nu un pleşuv, nu pot decât să mă bucur la următorul gând. Ca unuia din borfaşii care a pus toată treaba asta la cale să i se întâmplă următorul scenariu:

Se trezeşte la  noapte politicianul cu zgomote în casă. Pune mâna pe lanternă, coboară  în living şi, în cercul luminos, descoperă un gagiu cu mâna înfiptă până la cot în seiful cu şparleala lui de o viaţă.

„Ce dracu’ faci aici, bă, hoţule?”, întreabă politicianul scandalizat.

„Ce puşca mea, nene, nu ai somn? Lasă-mă, că lucrez”

„Păi, ce lucrezi? Tu furi”

„Şi? Mă doare în cur. Potrivit articol 3 litera a aliniat 2 Nou Cod Penal coroborat cu art. 14 litera b alin. 18, scap. Hai sictir şi dă-te din drum”

„Un’ te duci?”

În dormitor. Să mă încălzesc lângă nevastă-ta aia tânără şi manechin»

« Păi.. »

«Bă, nu te-ai dat la o parte? Ai mandat să-mi stai în drum? S-a început urmărirea penală împotriva mea ? Hai sictir . E democraţie. E cu liberă circulaţie a persoanelor, hai, fă pârtie!”

În încheiere vă doresc în această superbă zi de 1 Februarie să petreceţi clipe de neuitat alături de cei dragi şi la mulţi bani pe mai puţini ani. De puşcărie.

Reclame

Un gând despre „Un Cod Nou fericit. Astăzi e ziua ta: Gigel Borfaşu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s