Zoso, premiile Antena 3 şi debaraua lui Emmy

Pe mine Zoso mă ajută să înţeleg ce e bine şi ce nu e bine pe parte asta de jurnalism în România şi nu numai. Adică chiar şi peste hotare şi nu numai.

Eu am auzit prima dată de Zoso în 2012 când emisiunea “În premieră” a fost nominalizată la premiile celor de la Association for International Broadcasting. Atunci am aflat că, în ciuda aparenţelor şi a faptului că acolo se duc BBC şi CNN, premiile alea sunt cam de cacat. Chiar Zoso spunea, intuind cu agerimea caracteristică faptul  că ne vom “lăuda cu asta ca şi cum ar fi luat un Emmy”. „Emmy!”, am suspinat. Deci acolo e miezul. Zice chiar Zoso.

Un an mai apoi m-am angajat la emisiunea “În premieră”, fără să îi cer părerea lui Zoso. Aveam să câştig şi eu un premiu. O medalie de argint la alt concurs internaţional, New York Festivals. N-a fost bine.  L-am supărat pe Zoso. Ne-a taxat repede pe blog. Acolo  am aflat că şi festivalul ăsta e de căcat. Aveam să aflu aici că “O televiziune cu un premiu pe bune” e Pro TV care a fost nominalizat la “International Emmy Award News”. „Iarăşi Emmy”, am suspinat. Aşa zicea Zoso despre Emmy: “De festivalul ăsta a mai auzit lumea, are pagină de Wikipedia, e respectat” . “Măiculiţă care m-ai făcut!”, am exclamat. “Ce n-aş da ca emisiunea mea să ajungă acolo!”. La International Emmy Award News, ăla de e respectat chiar de Zoso şi căruia îi dă şi linkul pe blogul lui cu mult trafic.

Iată că după nici un an emisiunea noastra a fost nominalizată chiar la International Emmy Awards. Tare! Iuhiii! Deschid repede blogul băiatului să îi mulţumesc pentru direcţia fermă pe care ne-a trasat-o către “festivalul respectat”. Şi bang! Futai în gol: Zoso nu crede că festivalul ăsta e pe bune. „Pe bune?”, mi-am zis disperat. „Îţi baţi joc de noi?” Aflu de la el că acum nu mai e respectat, că de fapt e un festival “de debara” şi că “e irelevant ca Eurovisionul”. Mii de palme divine peste scăfârlie: nu e bine.

Supărat puţin pe Zoso,  am îndrăznit să-l înfrunt. Am vrut  să aflu ce a făcut el la viaţa lui, de ştie atât de bine ce e bine şi ce nu e bine în viaţă şi nu numai. Aşa că am dat click pe blogul lui la rubrica “Despre autor”. Acolo e un fel de cv al lui de unde putem afla: “puţină istorie”. Pe scurt, pot spune că după ce l-am parcurs am rămas  impresionant chiar şi în lipsa premiilor internaţionale. De exemplu, în 2003, anul în care eu am debutat în presă la Adevărul, alergând ca prostul la câte patru conferinţe de presă pe zi pentru a scrie ştiri decontate cu un leu,  el făcea asta: “Am început sa înregistrez videoclipuri de la tv şi să le împart cu alţii. Am fost printre primii care făceau asta”. Uaaau. Băiatul ăsta e uaaaau!

Zoso are un blog de succes unde publică poze cu fete frumose de pe Facebook şi alte lucruri folositoare. De pildă, azi are o treabă mişto despre cum să ne cumpăram lucruri de Black Friday de la Altex. Nu ştiu dacă publicitarilor le plac băieţii ăştia care se răzgândesc repede. Că poate până îi dau cei de la Altex banii, Black-ul se face alb.

Anunțuri

12 gânduri despre „Zoso, premiile Antena 3 şi debaraua lui Emmy

 1. mic exercițiu: înainte de a da de pământ cu un om că înregistra clipuri sau scrie despre fete și reduceri și tu faci jurnalism adevărat, verifică pe la colegi, e posibil să se fi rugat de el să apară în emisiunea la care lucrezi. așa, de culoare.

  altfel, mișto chestia cu datul banilor și râzgânditul venind de la, oh, well, știi tu mai bine unde lucrezi.

 2. Inteleg de la domnul Zoso, un fel de scriitor de tip „furtuna-n borcan” ca nimic din ce reuseste Antena 3 nu este in regula. Ba, mai mult are si mania persecutiei, taman el. Cine a dat cu tine de pamant, pui mic? Avem aici o parere pertinenta, argumentata, despre prostiile pline de venin si frustrare pe care le-ai scris de-a lungul anilor. Tu fiind unul din miile de indivizi care nu produc nimic valoros. Daca maine pleci pe Marte, in urma ta ramane un blog cu reclame si niste prezentari de tigai si oale. Micule fascist, mai scuteste-ne de lectii. Si tu, dar si alti blogari ai neamului, unul mai deontolog decat celalalt, unul mai plin de ifose ridicole decat celalalt.

  1. Avem aici o parere pertinenta, argumentata, despre prostiile pline de venin si frustrare pe care le-ai scris de-a lungul anilor. Tu fiind unul din miile de indivizi care nu produc nimic valoros. Daca maine pleci pe Marte, in urma ta ramane un blog cu reclame si niste prezentari de tigai si oale.
   spre deosebire de tine, în urma căruia va rămâne…

   Avem aici o parere pertinenta, argumentata, despre prostiile pline de venin si frustrare pe care le-ai scris de-a lungul anilor.
   părere pertinentă, argumentată și scoasă din context. am făcut un update la ultimul articol, poate alții cu mintea mai deschisă vor înțelege. voi sigur nu. voi aveți o treabă de făcut, apărați un infractor condamnat în timp ce faceți pe alții fașciști și frustrați.

 3. „verifică pe la colegi, e posibil să se fi rugat de el să apară în emisiunea la care lucrezi” – chiar si cei mai buni gresesc cateodata.

 4. Asa se ridica si Zoso, acest semi celebru, semi defunct, semi privibil al onlineului romanesc, latrau si piscotar pe un blog unde ipocrizia, tabloidul si cretinismul sunt la un nivel mereu in crestere

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s