Parinții mei mărinimoși

tata mama

Doi dascăli deosebiţi, Mircea şi Nina Nedea, unul profesor de biologie la Colegiul „Costache Negruzzi“, celălalt la Colegiul „Mihai Eminescu“, se ocupă pentru al cincilea an consecutiv de pregătirea tinerilor care visează să ajungă doctori, dar care provin din familii modeste. Pentru că aceştia nu şi-ar permite să achite meditaţii în particular, profesorii îi pregătesc gratuit.

Citeste mai mult: adev.ro/nwbbc8

Și când îmi aduc aminte că în copilărie mama îmi tot repeta cu diverse ocazii: „Nimeni nu face nimic gratis în ziua de azi, Alex!”. Mă bucur că e al cincilea an consecutiv în care își contrazice vorbele prin propriile fapte. Poate nici nu isi dau seama ai mei cât bine fac acestei țări.Sau poate doar nu vor sa o spună. Pentru că un medic devenit dintr-un copil ieșit din glodul sărăciei de la țară va fi clar un doctor exceptional, cu dorința de a se autodepăși în permanență. Și poate și un om care va dori tot timpul, deasupra mesei de operație, să dea mai departe lecția de omenie predată și lui cândva, prin clasa a XII-a, de niște modești profesori de biologie din Iași.

La Medicină concurenta e de patru pe loc. Majoritatea elevi care au măcar bani de manuale, dacă nu de sute de ore de meditații în particular. În această competiție sunt însă zero șansele pentru un viitor medic excepțional dacă e venit de la liceul din Chișcăleni Vale unde a făcut o singură oră de biologie pe săptămână, și aia cu un profesor suplinitor: în cel mai bun caz veterinarul satului și de cele mai multe ori- văcarul.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s