Anchetele mele

Ruşii ne-au topit metalurgia

http://inpremiera.antena3.ro/reportaje/ne-au-topit-metalurgia-247.html

Marea hoţie a comisarului-şef

Firma lui Stelică Constantin Barna, directorul Gărzii Financiare din Capitală, a fost pasată unui şomer din Basarabia cu scopul înstrăinării unor datorii de 6,7 milioane de euro.  Firma Anaem Exim SRL, deţinută de comisarul-şef al Gărzii Financiare Bucureşti a fost „vândută“ după ce iniţial a trecut şi în proprietatea mamei sale Stana Constantin (77 de ani).(continuare)

Mafia arabă spăla banii mafiei din port

Zeci de firme ale mafiei arabe îşi au sediile într-un depozit la marginea Bucureştiului. Arabi „racordaţi“ la gruparea „Containerul“ au vândut între ei firme fictive cu milioane de euro. Spălările de bani se făceau în curtea grupărilor conduse de Baaklini şi Awdi.(continuare)

Secretul lui Bachus din curtea Patriarhiei

În bisericile din subordinea Arhiepiscopiei Bucureştiului se vinde angro şi la sticlă vin bisericesc, fără bonuri fiscale şi etichete de identificare, cum cere legea. Într-un depozit clandestin din curtea Patriarhiei, mii de litri de vin, îmbuteliat în sticle de 750 de mililitri, aşteaptă să fie distribuiţi în biserici pentru a fi vânduţi enoriaşilor. (continuare)

Efectul de lobby: un eurodeputat trece de la aur la cianuri

În 2007, Adina Vălean trimitea scrisori la forurile europene cerând interzicerea folosirii cianurilor la Roşia Montană, iar în 2010 prezida dezbateri la Bruxelles despre rolul benefic al acestora. Seminarul de la Bruxelles, prin care Adina Vălean sprijinea proiectul Roşia Montană, a fost ţinut în parteneriat cu  Gold Corporation, iar europenilor li s-au oferit doar opinii procianuri.(continuare)

Roma caută banii mafiei la Glina

Procurorii italieni anti-mafia au indicii că unul dintre capii Cosa Nostra, Massimo Ciancimino, ascunde în România fonduri de peste 300 de milioane de euro. Fiul fostei eminenţe cenuşii a organizaţiei Cosa Nostra, Vito Ciancimino, a spălat fonduri prin investiţii în gropile de gunoi din ţara noastră, în special în „afacerea Glina“. (continuare in Adevarul)

Bunicuţa-Kilowatt ia contract după contract

Descoperită de „Adevărul“ în 2009 ca paravan al fiului său, unul dintre „băieţii deştepţi“ din energie, Ileana Olah (76 de ani) continuă să fie folosită în afacerile cu bani publici. Firma în care Iosif Brăzdău îşi foloseşte mama a vândut în ultimii doi ani energie de 12 milioane de euro. Cumpără ieftin de la stat şi vinde scump tot la stat.(continuare)

Campania „Biserica- Bani si politica”

PS Teodosie a pângărit sângele Domnului

În 2002, Arhiepiscopia Tomisului, păstorită de Înalt Preasfinţitul Teodosie, a primit de la Guvernul Năstase ferma de la Nazarcea: 350 de hectare de viţă-de-vie şi pomi fructiferi. Pentru a intra în posesia fermei Nazarcea, reprezentanţii Bisericii au promis că vor ridica mai multe aşezăminte sociale. După opt ani nu au ridicat nimic. Doar au distrus (continuare)

Ce fac preoţii cu un hotel primit ilegal? Evaziune

Arhiepiscopia Craiovei a primit de la Guvernul Tăriceanu un complex motelier cu 120 de locuri de cazare pe care le închiriază la negru. În 2006, în baza unei hotărâri de Guvern, fundamentată cu informaţii false, Biserica a primit gratuit un hotel, cu restaurant, şi un hectar de teren intravilan, la Tismana. La o aruncătură de băţ de vestita mănăstire de maici Tismana, Mitropolia Craiovei deţine la drumul principal un hotel. Un hotel fantomă. La primărie, clădirea nu figurează în lista imobilelor unde se desfăşoară activitate economică. Şi totuşi, înăuntru o armată de gospodine forfotesc continuu pentru a se îngriji de cele 120 de locuri de cazare pe care Arhiepiscopia Craiovei le oferă, la negru, turiştilor.(continuare)

Pomeni politice în cutia milei fără fund

În ultimii 20 de ani, statul român a acordat Cultelor, de la buget, 784 de milioane de dolari, cea mai mare parte a sumei revenind Bisericii Ortodoxe Române (BOR). Între anii 2007-2010, perioadă marcată de criza economică, Guvernul a „miluit“ cultele, şi în principal Biserica Ortodoxă Română (BOR), cu jumătate din suma alocată în ultimii 20 de ani, acordând 354 de milioane de dolari. În ani electorali, guvernanţii au dublat şi chiar triplat sumele alocate cultelor religioase.(continuare)

Biserica scoate bani dintr-un bloc central, dar nu are acte de proprietate

Arhiepiscopia Bucureştilor încasează chirii într-un bloc, deşi instanţele de judecată au hotărât că nu are acte de proprietate. Biserica Ortodoxă încearcă să evacueze mai mulţi bătrâni dintr-un imobil din centrul Capitalei folosind acte contrafăcute. Afacerea imobiliară a intrat în vizorul DNA.

Acum o lună, chiar înainte să înceapă  postul Crăciunului, Isabela Dracinschi, la cei  90 de ani împliniţi, a primit vizita oamenilor Bisericii în apartamentul ei din centrul Bucureştiului. Veniseră să o evacueze.(Continuare)

Vanghelie şi Voicu -profanatorii istoriei

O serie de anchete care a scos oamenii în stradă, la propriu.

Vanghelie şi-a băgat morţii în cavoul familiei Lahovary

Ca şi prietenul său arestat, Cătălin Voicu, Marian Vanghelie îşi înhumează rudele la Bellu, în criptele unor personalităţi de seamă ale României. În capela familiei fostului ministru de Război şi al Afacerilor Străine, Iacob Lahovary (1846-1907), se odihnesc acum două rude ale primarului sectorului 5, Marian Vanghelie. „În anul 1905 s-a clădit aceast sfânt lăcaş ca să fie adăpost rămăşiţelor pământeşti ale celui mai bun şi mai iubit fiu Jacques I. Lahovary”, scrie la intrarea în capela ridicată de generalul Iacob Lahovary, fost ministru de Război şi al Afacerilor Străine la sfârşitul anilor 1800 şi începutul anilor 1900.

În aceeaşi capelă, el însuşi trebuia să doarmă somnul de veci. Numai că veşnicia a durat o sută de ani, în capelă fiind acum îngropate rudele primarului „care este” în sectorul 5, Marian Vaghelie. Este vorba despre bunicul său, Constantin Niculae, şi o altă rudă, Liana Bojan.(continuarea in Adevarul)

Voicu şi-a construit cavou peste mormintele familiei unui general erou de la Războiul de Independenţă

Senatorul Cătălin Voicu, arestat preventiv pentru fapte de corupţie, a construit, fără avize, în Cimitirul Bellu, un cavou peste mormintele familiei unui general erou de la Războiul de Independenţă de la 1877. „O viaţă dăruită statului român!“, scrie pe cavoul construit de Cătălin Voicu în Cimitirul Bellu. Pentru „sacrificiul” său, el a călcat pe cadavre, distrugând un monument istoric(continuarea in Adevarul)

Blonda de la Apărare, prinsă în pact cu duşmanul

Directoarea Oficiului pentru Cultul Eroilor din MApN protejează mormântul unor civili, părinţii partenerului său de afaceri, plantat în cimitirul unor eroi din Primul Război Mondial. Primăria din Vălenii de Munte se chinuie de luni bune să mute din Cimitirul Eroilor mormântul unor civili. I se opune chiar instituţia destinată să apere cultul eroilor.

În luna noiembrie a anului trecut, un grup de 40 de bărbaţi solizi luau cu asalt Primăria oraşului  Vălenii de Munte. L-au agresat pe poliţistul comunitar care păzea intrarea şi au intrat cu forţa în şedinţa de Consiliu Local. Misiunea lor era aceea de a combate o hotărâre luată de primărie privind exhumarea a doi civili, soţii Anastasescu, din cimitirul dedicat eroilor din Primul Război Mondial.Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s